Budapesti Honismereti Társaság
1043 Budapest, Berda József u. 48.
Tel/Fax: 370-0652
E-mail: info@bpht.hu
Hírek
Budapesti Honismereti Társaság
Közgyűjtemények
Civil szervezetek
Városunk újság
Budapesti Históriák
Pályázati lehetőségek
Kapcsolódó oldalak
Bibliográfia
Fórum
Támogatóink


Portálunk a Nemzeti Civil Alapprogram Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégiuma, valamint Budapest Főváros Közgyűlése Civil Szervezetek és Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága támogatásával valósult meg.

Kertvárosi Időutazások
2018.09.22 - Általános

Őszi városnéző séták, buszos és kerékpáros túrák a Kertvárosi Időutazóval Budapest 16. kerületében: Mátyásföldön, Sashalmon, Rákosszentmihályon, Árpádföldön, Cinkotán. És néha kicsit távolabb… Fedezzük fel együtt a főváros-közeli kisvárosokat.
Teljes hír

Kutatók éjszakája a levéltárban
2018.09.17 - Rendezvény

Budapest Főváros Levéltára is részt vesz a szeptember 28-án megrendezésre kerülő Kutatók Éjszakája elnevezésű programban. Az óránként induló levéltári séták mellett sok érdekes fakultatív programjuk ad betekintést a levéltár munkájába.
Teljes hír

Jászság Budapesten
2018.09.14 - Rendezvény

A városligeti Vajdahunyadvárban bemutatkozik a Jászság szeptember 22-23-án: kiállításokkal, játékokkal, népzene, néptánc és kézműves bemutatókkal, gasztronómiai specialitásokkal.
Szeptember 29-én a Nagy Háború jászkun hőseiről tartanak előadást.
Teljes hír

Újbudai séták
2018.09.14 - Általános

A Magyar Környezeti Nevelési Egyesület (MKNE) 2018. szeptemberétől 2019. májusáig ismét szervez újbudai sétákat a kerület érdekes részeire, szombat délelötti időpontokban.
Teljes hír

Helytörténeti Hírek
2018.09.03 - Általános

1. Szeptemberi ferencvárosi helytörténeti séták, filmvetítés...
2. Október 6-án hegyvidéki helytörténeti séta a Farkasréti temetőben
3.Szeptember 25-én az albertfalvai repülőgépgyártásról ea.
4. Október 1-jén Építészek és a zene
Teljes hír

Helytörténeti pályázat amatöröknek
2018.07.23 - Általános

A Honismereti Szövetség amatőr helytörténészek és diákok számára helytörténeti-honismereti pályázatot írt ki felnőtt és ifjúsági kategóriában. Mindkét kategória első három helyezettje jelentős pénzjutalomban is részesül. Benyújtási határidő:2018.X.23.
Teljes hír

Helytörténeti filmek fesztiválja
2018.05.17 - Általános

A Wekerlei Társaskör Egyesület "CÉGÉR" Ipartörténeti és helytörténeti dokumentumfilm fesztiválját idén is megrendezik, ami jó lehetőség lenne a fővárosi kerületekben készített helytörténeti filmek országos szintű bemutatására. Jelentkezni lehet...
Teljes hír

A Városunk elõfizetése
2013.09.22 - Általános

A Városunk c. helytörténeti újság negyedévente megjelenve ismerteti a Budapest aktuális helytörténeti eseményeit, jubileumait,felhívja a figyelmet a fõváros múltjának jelentõsebb személyiségeire, történéseire...Elõfizetése a Teljes hír-ben olvasható.
Teljes hír

BUDAPESTI HELYTÖRTÉNETI EMLÉKKÖNYVEK
2010.09.08 - Könyv

A Budapesti Helytörténeti Emlékkönyv sorozat még meglévõ III., IV., V., VI., és VII. kötete az Újpesti Helytörténeti Gyûjteményben, kötetenként 900 forintért vásárolható meg. Az utolsó kötetrõl részletesebben lásd a Teljes hírnél!
Teljes hírAktuális


Legfrissebb hír
Őszi városnéző séták, buszos és kerékpáros túrák a Kertvárosi Időut


    Legfrissebb Városunk újság
Aktuális pályázatok:


2005-2013 Budapesti Honismereti Társaság, Minden jog fenntartva                                         Készítette: Silverside Stúdió