Budapesti Honismereti Társaság
1043 Budapest, Berda József u. 48.
Tel/Fax: 370-0652
E-mail: info@bpht.hu
Hírek
Budapesti Honismereti Társaság
Közgyűjtemények
Civil szervezetek
Városunk újság
Budapesti Históriák
Pályázati lehetőségek
Kapcsolódó oldalak
Bibliográfia
Fórum
Támogatóink


Portálunk a Nemzeti Civil Alapprogram Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégiuma, valamint Budapest Főváros Közgyűlése Civil Szervezetek és Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága támogatásával valósult meg.
Újbudai séták
2018.09.14 - Általános

A Magyar Környezeti Nevelési Egyesület (MKNE) 2018. szeptemberétől 2019. májusáig ismét szervez újbudai sétákat a kerület érdekes részeire, szombat délelötti időpontokban.

A Magyar Környezeti Nevelési Egyesület (MKNE) – Újbuda Önkormányzata együttműködésével – ismét programsorozatot indít Újbuda természeti és kulturális értékeinek megismertetésére. Ez a sorozat a 2014-es, a 2015/16-os és a 2017/18-as, nagy érdeklődést kiváltó rendezvényeinek kibővített és felfrissített megismétlése. 2018. szeptembertől 2019. májusig összesen 7 alkalommal szervezünk látogatást, sétát a kerület érdekes részeire. Minden sétát szombat délelőttre, 2-4 órás időtartamra tervezünk, ezzel is segítve családok és magánszemélyek részvételét.


Érdeklődő pedagógusokat szívesen látunk, de iskolás csoportokat sajnos nem tudunk fogadni. Örömmel fogadjuk a „60+” programokon résztvevők bekapcsolódását, de kérjük, hogy – a séták jellege miatt – lehetőleg csak tíz év feletti unokákat hozzanak magukkal. Egyes túrák kerekesszékkel, babakocsival nem vagy csak nehezen megközelíthetőek (pl. a Gellért-fürdő); kérjük, ezt a programok tervezésénél vegyék figyelembe.


A séták időpontjai és témái:

2018. szeptember 15.: Újbuda értékei a Gellért tértől a Móricz Zsigmond körtérig

2018. október 6.: Kamaraerdei tanösvény

2018. november 10.: Rupp-hegy Természetvédelmi Terület és környéke

2019. február 23.: Gellért-fürdő

2019. március 23.: Gellért-hegy

2019. április 13.: Budai Sas-hegy Természetvédelmi Terület

2019. május 18.: Budai Arborétum Természetvédelmi Terület


A további részleteket – a találkozás helye és pontos ideje, az esetleges előzetes tudnivalók stb. – mindig az egyes programoknál adjuk meg. Figyeljék az MKNE honlapját (http://mkne.hu), az önkormányzat honlapját (www.ujbuda.hu), valamint a kerületi hirdetőtáblákat!


Újbuda Önkormányzata támogatásának köszönhetően a részvétel térítésmentes, de regisztrációhoz kötött, amelynek határideje minden esetben az adott program megtartása előtti keddi nap. Regisztrálni csak elektronikus úton lehet az ujbudai.setak@gmail.com e-mailen történő jelentkezéssel.


Némelyik programnak korlátozott a létszáma, ezért célszerű minél hamarabb, akár egy távolabbi sétára is előre jelentkezni. Nyomatékosan kérjük, hogy az esetleges változásokat, lemondásokat ugyanerre a címre szíveskedjenek minél hamarabb elküldeni.Magyar Környezeti Nevelési Egyesület

Budapest Főváros XI. kerület Újbuda Önkormányzata


2005-2013 Budapesti Honismereti Társaság, Minden jog fenntartva                                         Készítette: Silverside Stúdió