Budapesti Honismereti Társaság
1043 Budapest, Berda József u. 48.
Tel/Fax: 370-0652
E-mail: info@bpht.hu
Hírek
Budapesti Honismereti Társaság
Közgyűjtemények
Civil szervezetek
Városunk újság
Budapesti Históriák
Pályázati lehetőségek
Kapcsolódó oldalak
Bibliográfia
Fórum
Támogatóink


Portálunk a Nemzeti Civil Alapprogram Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégiuma, valamint Budapest Főváros Közgyűlése Civil Szervezetek és Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága támogatásával valósult meg.
Színjátszásról Pesterzsébeten
2017.10.05 - Kiállítás

A Pesterzsébeti Múzeum Gaál Imre Galáriájában október 11-én nyitják meg a Színről Színre - A színjátszás kezdetei Erzsébeten című helytörténeti kiállítást, melyet 2018. április 15-ig lehet megtekinteni.

"Színről színre" A színjátszás kezdetei Erzsébeten címmel, mely az erzsébetfalvai, pesterzsébeti színjáték történetét meséli el a századfordulótól 1930-ig. Teljesen új kutatási eredményeket, eddig ismeretlen helyi színigazgatók és színészek portréit, hagyatékait, érdekes anekdotákat, fénykép- és plakátanyagot mutatunk be a látogatóknak izgalmas installációban. A középpontban az Erzsébetfalvai Műszínkör, majd Erzsébet Színház épületének története áll. A tárlat létrehozásában partnerünk volt az Országos Széchényi Könyvtár Színháztörténeti Tára. A kiállítás 2017. október 11-2018. április 15-ig látogatható. Az ünnepélyes megnyitóra október 11-én 17 órakor kerül sor. Köszöntőt mond: Juhász Lajosné alpolgármester, a kiállítást megnyitja: Dr. Sirató Ildikó színháztörténész, közreműködik: B. B. Musica Együttes, Újhelyi Andrea szoprán, Barlay András bariton, Balásházi Bálint zongoraművész. Kiállításainkra, rendezvényeinkre minden korosztályt szeretettel várunk! A belépés díjtalan!


2005-2013 Budapesti Honismereti Társaság, Minden jog fenntartva                                         Készítette: Silverside Stúdió